sobota 28. února 2015

Red velvet cupcakes





 Všechno co je red velvet prostě miluju :-) Moje láska k red velvet se oběvila nečekaně, po ochutnání domácí red velvet zmrzliny v Marble Slabu po pracovním pohovoru :-) Nakonec jsem byla přijata a mé chutě dlouhodobě uspokojeny. Po návratu do Česka jsem na tuhle příchuť ještě nenarazila. Nezbylo mi tedy nic jiného, než si receptík na Red velvet cosi najít a ukuchtit. Zvítězily cupcakes...A jsou prostě...NEODOLATELNÉ :-)

INGREDIENCE:

Cupcake

  • 90g hladké mouky
  • 30g polohrubé mouky
  • 7g kakaa
  • 117g cukru
  • 135g másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce podmáslí
  • 1/2 lžičky gelové červené barvy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička jablečného nebo vinného octa
  • 1/3 lžičky sody
Krém
  • 60g tvarohu
  • 60g mascarpone
  • 100g smetany ke šlehání
  • 25g cukru
Dekorace
  • malé cukrové srdíčka 
POSTUP:

Cupcake
  • Nejprve smícháme změklé máslo s cukrem, vejci moukou a kakaem v hladké těsto.
  • Podmáslí smícháme s barvou a extraktem, poté zamícháme do připraveného těsta.
  • V hrníčku smícháme ocet se sodou. Necháme vypěnit a pak přimícháme do těsta.
  • Hotovým těstem plníme košíčky. Pečeme 22-25 minut na 180 stupňů.
Krém
  • Nejprve si necháme odkapat tvaroh, aby nám pak přebytečná tekutina neničila strukru krému. Budeme potřebovat cedník, který vyložíme čistou útěrkou. Do útěrky přemístíme měkký tvaroh z vaničky. Zakryjeme cípy útěrky a zatížíme plechovkou. Necháme cca půl hodiny až hodinu odstát. Z některých tvarohů odkape tekutiny poměrně dost, z některých se tekutina pouze vsaje do útěrky.
  • Odkapaný tvaroh vyšleháme s mascarpone a cukrem. Zvlášť vyšleháme šlehačku. Poté promícháme dohromady.

Po konečných úpravách receptu vyjde  těsto na 10 cupcaků. Krému vám asi trochu zbyde, ale je tak dobrý, že ho budete chtít jíst i samotný..a že to dalo fušku najít opravdu dobrý a lehký krém. Red velvet cupcakes jsem dělala několikrát než jsem vypilovala tuto finální a nejlepší podobu. Pokud tedy nevíte co upéct pro významnou návštěvu, za tyhle cupcakes dávám ruku do ohně!



Tip na závěr:
Nechce se vám dělat krém nebo hodláte s vašimy výtvory cestovat? Nevadí, udělejte jen muffiny, jsou taky výborné. Tady je inspirace pro originálí dekoraci. Stačí jen vystřihnout z papíru srdíčko, přiložit na muffin a pocukrovat.




Žádné komentáře:

Okomentovat