pondělí 26. října 2015

Ovesné sušenky s brusinkami a vlašskými ořechy


 Sušenky jsem upekla jen tak "By Očko", ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Nejúžasnější na nich je, že neobsahují žádné máslo, a jen minimum cukru. Skvělou sladkou chuť totiž doávají brusinky. U mně tyhle sušenky asi nezachrání dnešní ochutnávání cupcaků, ale pro toho kdo se ve stravě opravdu hlídá budou skvělou volbou na zdravou svačinku nebo snídaní, kterou můžete sníst i v běhu.

INGERDIENCE 
  • 2 hrníčky ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku sekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce celozrnné hladké mouky
  • 1/2 hrníčku sušených brusinek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžíce skořice
  • 1 vajíčko
  • 1/2 hrníčku podmáslí
  • 2 lžíce medu
POSTUP 
  • Vločky rozemele v kuchyňském robotu na co nejjemnější mouku.
  • Smícháme zvlášť sypké a zvlášť tekuté suroviny.
  • Obě směsi promíháme v tuhou, ale tvárnou hmotu. V případě potřeby můžeme přidat trochu podmáslí nebo celozrnné mouky.
  • Na plech rovnoměrně "nasázíme" hrudky z těsta, které pak rozplácneme a uhladíme lžičkou na sušenky.
  • Pečeme na 150 stupňů (opravdu né na víc) asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat