středa 11. listopadu 2015

Bez lepku a laktózy - mini bochánky s mrkví a jablíčkem


Dobroty bez lepku a laktózy jsou pro mně velkou výzvou. Mimo to pro mně mají taky rodinný motiv. Můj malý bratránek má alergii jak na laktózu tak na lepek, a řeknu Vám, většinou je celkem hlavolam vymyslet něco, co vypadá hezky, nerozpadá se a splňuje to všechny požadavky. Dnešní recept se opravdu povedl a proto se o něj ráda podělím, snad potěší i další alergiky :-)

INGERDIENCE
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 jablka
  • 1 vejce
  • 1 hrníček bezlepkové mouky (já použila jizerku)
  • 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru

POTUP
  • Mrkev a jablíčko oloupeme a nastrouháme na jemno na struhadle
  •  Přidáme vejce, mouku a cukr
  • Vše důkladně promícháme
  • Vezmeme 2 lžíce a vytvarujeme s nimi hrudky/bochánky (nevím jak to nazvat :-D)
  • Pečeme na 150 stupňů 25-30 minut.
Sušenky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké.

Žádné komentáře:

Okomentovat