Dobroty bez lepku a laktózy jsou pro mně velkou výzvou. Mimo to pro mně mají taky rodinný motiv. Můj malý bratránek má alergii jak na laktózu tak na lepek, a řeknu Vám, většinou je celkem hlavolam vymyslet něco, co vypadá hezky, nerozpadá se a splňuje to všechny požadavky. Dnešní recept se opravdu povedl a proto se o něj ráda podělím, snad potěší i další alergiky :-)
INGERDIENCE
- 1 větší mrkev
- 1/2 jablka
- 1 vejce
- 1 hrníček bezlepkové mouky (já použila jizerku)
- 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
POTUP
- Mrkev a jablíčko oloupeme a nastrouháme na jemno na struhadle
- Přidáme vejce, mouku a cukr
- Vše důkladně promícháme
- Vezmeme 2 lžíce a vytvarujeme s nimi hrudky/bochánky (nevím jak to nazvat :-D)
- Pečeme na 150 stupňů 25-30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat