sobota 13. února 2016

Cheesecake s bílou čokoládou a omáčkou z lesního ovoce


Máte chuť na chceesecake? Máte rádi čokoládu a ovoce? Pokud je Vaše odpověď "Ano"  tak jste tu správně. Příprava zabere jen chviličku a výsledek..je prostě božský. Tento recept zvládnou i úplní začátečníci a přesto bude cheesecake jako od profesionála.

Ingredience vychází na formu o velikosti 20cm.

Na Cheesecake


INGREDIENCE:
  • 1 balíček máslových bebe sušenek
  • 60 ml másla
  • 500g tvarohu
  • 350g bílé čokolády
  • 285ml smetany ke šlehání
POSTUP:
  • Tvaroh vložíme do cedníku vyloženého útěrkou. Povrch zakryjeme cípy útěrky a zatížíme plechovkou. Cedník postavíme do misky a necháme z tvarohu odkapat přebytečnou vodu. Zabere to asi půl hodinky.
  • Na pečící papír obkreslíme dno formy a vystřihneme kolečko, kterým formu vyložíme.
  • Sušenky rozdrtíme buď paličkou v misce nebo v robotu. Máslo necháme rozpusit v mikrovlnce. Jemně rozdrcené sušenky promícháme  s máslem a udusáme na dno formy. Vytvořený základ dáme odležet do lednice.
  • V misce smícháme odkapaný tvaroh a smetanu.
  • Čokoládu rozlámeme do menšího hrnce. Ten vložíme do většího hrnce s troškou vody a v takto vytvořené vodní lázni necháme čokoládu rozpustit.
  • Rozpuštěnou čokoládu necháme trošku vychladnout a zamícháme ručním mixérem do tvarohové směsi. Tu pak nalijeme na sušenkový základ a necháme přes noc v lednici ztuhnout.

Na ovocnou omáčku


INGREDIENCE:
  • 280g lesního ovoce
  • 50g třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy 
POSTUP:
  • Všechny ingredience dáme do katrůlku a povaříme, dokud omáčka pořádně nezhoustne
  • Před podáváním necháme omáčku vychladit

Žádné komentáře:

Okomentovat